کولر گازی

کولر گازی در صنعت تهویه و تبرید از جایگاه خاصی برخوردار است زیرا به سرعت از گرمای محیط می‌کاهد. برخلاف کولرهای آبی ، رطوبت را افزایش نمی دهد. ازاین جهت برای محیط های شرجی بسیار مناسب است. کولرهای گازی معمولا در دو مدل ساخته می شوند:

·         کولرهای یک تکه یا پنجره‌ای

·         کولرهای دو تکه (اسپلیت)

کولرهای یک تکه دیواری ، یا پشت پنجره‌ای ، خیلی متداول و مورد توجه می‌باشند و به آسانی در داخل قاب پنجره نصب می‌شود.
ساختمان کولرهای گازی
کولر گازی نیز همانند بسیاری از لوازم خانگی خصوصا یخچال فریزر از دو قسمت اصلی تشکیل شده است که عبارتند از:

·         قسمت الکتریکی :
قسمت الکتریکی خود شامل قسمت‌هایی چون دوشاخه و سیم‌های رابط ، کمپرسور ، خازن ، رله بار زیاد (اورلود) رله راه انداز ترموستات ، کلید چند وضعیتی (کلید فن) ، کلید اصلی کولر و کنترل از راه دور (در کولرهای دو تکه) می باشد.
درکولرهای گازی از یک خازن و در بعضی از کولرها از دو خازن به منظور ایجاد گشتاور راه اندازی کمپرسور استفاده می شود. شکل متداول بکارگیری خازن ، به این صورت است که یک خازن برای راه اندازی موتورفن (پروانه) و یک خازن برای راه اندازی کمپرسور مورد استفاده قرار می‌گیرد ظرفیت این خازنها در کولرهای مختلف متفاوت است.

·         قسمت مکانیکی : اجزای مکانیکی کولر گازی با اندکی تفاوت ، درست مثل قطعات مکانیکی یخچال می‌باشد از آن جمله می‌توان به قطعاتی مانند کمپرسور کندانسور (رادیاتور) ، اواپراتور ، ***** (درایر) ، پروانه اواپراتور ، لوله مویین (کاپیلاری) ، سینی زیر کولر ، خروجی هوا و ***** خروجی هوا اشاره کرد.

·         در کمپرسور کولرهای گازی دو مکانیسم بکار گرفته شده است. نوعی از این کمپرسورها از پیستون و میل لنگ طراحی نموده‌اند. اما نوع دیگری از کمپرسورها فاقد میل لنگ و پیستون بوده و روتور در حال چرخش (به واسطه فرم خاص) گاز را از مسیر ورودی مکیده و آن را وارد لوله رفت می‌سازد این نوع کمپرسورها را کمپرسورهای دورانی می‌نامند. در کولرهای گازی از دو پروانه استفاده می‌شود که عموما بر روی یک محور اصلی سوار شده‌اند. یکی از پروانه‌ها هوا را از مجرای ورودی مکیده و با وزش آن کندانسور ، گرما به محیط خارجی منزل یا محل کار می‌راند، پروانه دوم که به قسمت جلوی موتور فن متصل است هوا را از مجرای ورودی مکیده و با وزش آن به اواپراتور ، سرما را به محیط وارد می‌سازد.

·         در کولرهای دو تکه ، کمپرسور و کندانسور در واحدی به نام یونیت خارجی تعبیه شده‌اند. این واحد در خارج از ساختمان نصب می‌شود. واحد تبخیر یا اواپراتور و شیر انبساط نیز در یک واحد بنام یونیت داخلی تعبیه شده‌اند. کولرهای دو تکه عموما دارای دستگاه کنترل از راه دور می‌باشند. هوا در جهت ورود به محیط منزل یا محل کار از دریچه مخصوصی که به خروجی هوا معروف است می گذرد. به منظور جلوگیری از ورود گرد و غبار و موارد مشابه به داخل محیط منزل یا محل کار ، پشت خروجی هوا ، ***** سیمی یا اسفنجی تعبیه می شود.

·         گاهی ممکن است بر اثر عدم تنظیم ترموستات و یا ازدیاد گاز شارژ شده اواپراتور و یا قسمتی از لوله برگشتی برفک یا یخها ذوب شوند و در نتیجه آب از جدارهای کولر سر ریز کند. برای پیشگیری از این مشکل ترتیبی اتخاذ شده است که در صورت بروز حالت فوق ، آب به خارج از کولر هدایت شود. این وظیفه بر عهده سینی زیر کولر است. در گوشه‌ای از سینی ، لوله مخصوصی تعبیه شده که این آبها از آن خارج می‌شود. برای جلوگیری از ریزش آب ، عموما به لوله مذکور شیلنگی متصل می‌شود و با قرار دادن آن بر روی سطح زمین از پراکنده شدن ذرات آب در محیط جلوگیری می‌شود.

·         چگونگی ایجاد سرما در بسیاری از وسایل سرما ساز مانند کولر ، یخچال ، آب سرد کن و ... مشابه است ، در کولر گازی ، همانند یخچال ، از تبدیل گاز به مایع بوسیله افزایش فشار و در نتیجه تولید سرما که در اثر تبدیل مایع به گاز ایجاد می‌شود. برای رسیدن به هدف مورد نظر (خنک نمودن محیط) استفاده می‌کنند. تنها تفاوت را می‌توان در خنک کردن کندانسور (رادیاتور) دانست که در کولر گازی بوسیله هوای دمیده شده بر روی آن گرمای لازم گرفته می‌شود. در حالی که در یخچال برای داشتن هوای خنک از دمیدن هوا بر روی اواپراتور استفاده می‌گردد.

نظرات 11 + ارسال نظر
محمدامین چهارشنبه 9 بهمن 1387 ساعت 01:17 ب.ظ http://professionals.blogfa.com

سلام بر شما
خیلی دلم برای شما تنگ شده
مشتاق دیداریم
التماس دعا

سال نو مبارک

مهندسی بین المللی جوش دوشنبه 24 فروردین 1388 ساعت 11:22 ب.ظ http://weldinginspectioneshop.persianblog.ir


اگر رشته تحصیلی یا شغل شما با جوشکاری، بازرسی جوش، تست جوش و مهندسی جوش مرتبط است و یا علاقه دارید تا در مورد جوشکاری و علوم وابسته به آن بیشتر بدانید به وبلاگ ما مراجعه نمایید تا اطلاعات کاملی در این زمینه بدست آورید. در وبلاگ ما کلیه منابع، کتاب ها و جزوه های مهندسی بن المللی جوش را خواهید یافت.

محمدامین چهارشنبه 9 اردیبهشت 1388 ساعت 12:51 ب.ظ http://professionals.blogfa.com

سلام بر شما.(دوست قدیمی..اگر یادتان باشد)
خداوند در لوح فاطمیه فرموده است:او صاحب کمالات موسی و والایی عیسی و صبر ایوب است در غیبت او دوستان من خوار هراسان و خوفناک میشوند وزمین از خونشان رنگین می گردد(کافی-ج3-ص569)
مردم در این فراق و در این پرده راه نیست...یا هست و پرده دار نشانم نمیدهد
التماس دعا

سعید میرزایی جمعه 25 اردیبهشت 1388 ساعت 09:43 ب.ظ http://hvacr.persianblog.ir/

سلام دوست عزیز، لینک مفید شما در وبلاگ تاسیسات حرارتی برودتی برای استفاده بیشتر دوستان قرار گرفته، ممنون میشم شما هم لینک رو در وبلاگ بذارید.

صادق رضایی جمعه 16 مرداد 1388 ساعت 09:32 ق.ظ

سلام دویت عزیز
من شمارا توی مرکز تربیت مربی دیدم و آدرس وبلاگ رو هم خودتون دادین.
چرا این همه وقت آپ نشده؟
مرسی از مطالبتون
موفق باشی

سلام برشما.
بنده مسئو لیتی در اداره کل برعهده گرفتم که تا ساعت ۸ شب سر کارم
علی رغم میل باطنی ام ُ فعلا فرصت کافی برای بروز رسانی مطالب ندارم.
ولی دوستانی قول همکاری در وب سایتی که راه اندازی شده با آدرس ibhvac.ir داده اند ،امیدوارم به قول خود وفادار باشند.و خود نیز اهدافم را گم نکنم

سید رسول پایمزد سه‌شنبه 28 مهر 1388 ساعت 07:29 ب.ظ

لطفا مقاله درباره برفک سریعا ارسال شود
متشکرم

محمدامین چهارشنبه 1 اردیبهشت 1389 ساعت 09:59 ق.ظ http://professionals.blogfa.com

سلام دلمون براتون تنگ شده گفتم حالی ازتون بپرسم

رضا شنبه 22 مرداد 1390 ساعت 08:27 ق.ظ

با سلام
در صورت امکان فایل کامل مطلب را با نمودار و جداول برام میل کنید
با تشکر

یخچال چهارشنبه 19 بهمن 1390 ساعت 01:47 ق.ظ http://www.emersun-co.com/spemersun/default.aspx?page=Document&a

خیلی مطلب خوبی بود
ممنون از زحماتتون

anahitafarshid دوشنبه 12 مرداد 1394 ساعت 10:29 ق.ظ

سلام، حالا که توافق حاصل شده، کار اصلی‌ شروع می‌‌شود. دیپلماسی در خارج از کشور و ساختن کشور در داخل.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد